menu
Word Lid
Vlaams Belang organiseert familiedag: “Bescherm onze tradities!”

Het Vlaams Belang heeft op paasmaandag zijn jaarlijkse familiedag georganiseerd. Dit keer kon die opnieuw fysiek doorgaan, na twee wegens de coronapandemie geannuleerde edities. Dit familiefeest ging in verschillende provincies tegelijk door en stond in het teken van traditiebehoud. In Limburg vond deze plaats in Houthalen-Helchteren alwaar parlementsleden Annick Ponthier en Chris Janssens de centrale sprekers waren. “Pasen, maar ook Kerst, Sinterklaas en Zwarte Piet, carnaval … het zijn allemaal tradities die we willen bewaren en doorgeven aan onze kinderen. Maar ze moeten ook beschermd worden, want onze tradities liggen onder vuur, niet in het minst door het woke-activisme!”

Het Vlaams Belang heeft op paasmaandag in verschillende provincies familiedagen georganiseerd. Ook in Houthalen-Helchteren was er een gevuld kinderprogramma waarbij de paashaas op bezoek kwam, een uitgebreide receptie, maar centraal stonden de toespraken. Die kaderden vooral in het behoud van onze tradities, want de partij zegt dat die aangevallen en afgebroken worden.

“Sinds de dag van de oprichting – binnenkort 45 jaar geleden – heeft het Vlaams Belang het vrijwaren van de Vlaamse identiteit als essentieel streefdoel bepaald. Als Vlaams-nationale partij beschouwen wij – als enige partij in Vlaanderen - het realiseren van een onafhankelijke Vlaamse staat als doelstelling nummer één. Dat was het gisteren, dat is het vandaag en dat zal ook morgen zo zijn. “ aldus Annick Ponthier.

“Onze cultuur ligt onder vuur. “

“En het Vlaams Belang mag dan nog steeds – tot spijt van wie het benijdt – koploper zijn als het gaat over onze aanwezigheid op sociale media, de Big Tech-bedrijven als Facebook, Twitter e.a. laten zich gijzelen door de linkse elite en aarzelen niet om over te gaan tot actie bij zogenaamd ‘foute’ berichten. Mensen die zich niet aan de linkse dictaten houden, verliezen zelfs hun profielen op sociale media. Hoevelen onder jullie werden de afgelopen jaren al verbannen naar de ‘Facebook-gevangenis’ voor het posten van – zeg maar – een afbeelding van uw spruit met Sinterklaas en Zwarte Piet? Onschuldige kinderfoto’s die verwijderd worden door de mediadictatuur die ons wordt opgedrongen? Dat is vulgair machtsmisbruik door bedrijven met een monopolie-positie.

Dit kan niet meer! Genoeg is genoeg!” aldus Annick Ponthier

Verder sluit Annick Ponthier af met volgende zin “Wij willen geen ‘lentefeest’ of ‘eierraapfeest’ met ‘verstopeieren’, maar een paasfeest met paaseieren en paasklokken. Mag het nog?”

Chris Janssens:  Ik ben er van overtuigd dat het overgrote deel van de Vlamingen Sinterklaas, Zwarte Piet, Pasen, carnaval enzovoort in ere wil houden en deze voortdurende aanvallen op onze tradities afkeurt. Daarom is het aan ons, Vlaams-Belangers, om ons achter deze overgrote meerderheid van Vlamingen te scharen die de Vlaamse tradities wil blijven verdedigen.”

Chris Janssens heeft het verder over de coronacrisis, die hopelijk achter ons ligt.
Maar zegt hij: “de regeringen in dit land hebben nieuwe crisissen voor ons in petto. Een inflatiecrisis. Een energiecrisis. Een sociale crisis.”

“De BTW op elektriciteit én op gas moet structureel en permanent naar 6%.
21% btw, dat is voor oesters en champagne, niet om te kunnen koken en verwarmen.”


“In mijn thuisstad Genk wordt 1 op de 2 kinderen geboren in een islamitisch gezin. In voornamelijk Turkse of Marokkaanse gezinnen. De omvolking is dus geen verzinsel of complottheorie, ze voltrekt zich momenteel onder onze ogen. We mogen er alleen niet over spreken.”
“Enkel de kiezer heeft de macht om het cordon naar de geschiedenisboeken te verwijzen. In 2024 moeten we met z’n allen met de politieke concurrentie afrekenen. De regeringspartijen geven onze mensen peperdure facturen, onze mensen moeten hen de ongezouten rekening presenteren."

We zullen de systeempartijen laten zien dat wij de stem en de problemen van de Vlaming wél serieus nemen.

We zullen het wereldvreemde establishment laten zien dat het Vlaams Belang de enige partij is met het hart op de juiste plaats. Een hart voor onze eigen mensen.” Sluit Janssens verder af.


ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF