menu
Word Lid
Vlaams Belang eist plaats op in verkiezingsdebat ACV

Het Vlaams Belang eiste gisterenavond haar plaats op in het verkiezingsdebat van het ACV. De christelijke vakbond nodigde 6 van de 7 Vlaamse partijen die vertegenwoordigd zijn in het parlement uit, maar weigerde een plaats te voorzien voor het Vlaams Belang. “Volstrekt ondemocratisch”, zeggen Limburgse Vlaams Belang-kandidaten Patrick Vanparys, arbeider en vierde plaats Kamer, Dieter Keuten, derde plaats Kamer en Michiel Awouters, derde plaats Vlaams Parlement. “Het is ongehoord dat de tweede grootste partij van Vlaanderen, volgens de peilingen zelfs dé grootste, als enige niet mocht deelnemen aan het debat.”

Gisteravond ging het verkiezingsdebat van ACV Limburg door in Hasselt. Ze nodigde alle Vlaamse partijen die vertegenwoordigd zijn in het parlement uit om deel te nemen. Behalve het Vlaams Belang. Bij de start van het debat eiste Vanparys, vergezeld van een tiental medestanders, de plaats van het Vlaams Belang op. De groep werd hardhandig buitengewerkt.

“Volstrekt ondemocratisch, het is ongehoord dat de tweede grootste partij van Vlaanderen, volgens de peilingen zelfs dé grootste, als enige niet mocht deelnemen aan het debat”

“Het is triestig dat ze zelfs niet in dialoog durven gaan met onze sociale volkspartij”, reageert Vanparys. “De vakbonden zijn er enkel op gericht het systeem in stand houden. Ze hebben de arbeiders in de steek gelaten. Logisch dat zij massaal op het Vlaams Belang stemmen. Geen enkele partij scoorde zo hoog bij het aantal gesyndiceerden dan de onze.”

Ook jonge kandidaten Keuten en Awouters reageren verbolgen op de beslissing van het ACV om het Vlaams Belang uit te sluiten. “Welke belangen verdedigen de vakbonden nog?”, vragen ze zich luidop af. “Alleszins niet die van de hardwerkende Vlamingen, die massaal de weg naar het Vlaams Belang vinden.”

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF